O krmivech Magnusson

Magnusson Petfoods


Rodinná společnost Magnusson Petfood se prostřednictvím svého zakladatele Petera Magnussona zabývá prací se psy a výrobou psího krmiva již více než 35 let.
 

Společnost Magnusson Petfoods produkuje pečené kompletní krmivo pro psy všech plemen Magnusson original a Magnusson meat&biscuit casinoin.

 

Pečení krmiva je šetrná, poctivá technologie zpracování, která umožňuje využívat čerstvé suroviny a jejich přírodní vlastnosti. Jedná se o zcela ojedinělou technologii zpracování, jelikož je mnohem náročnější na výrobu, jak z časového, množstevního, nebo prostorového hlediska, proto se 99% výrobců přiklání k extrudaci.

 

Magnusson Petfood produkuje dvě řady krmení Magnusson meat&biscuit a Magnusson original. Obě tyto řady spojuje šetrná technologie zpracování, bez obsahu umělých, či chemických látek, což dokazuje i kratší expirace krmiva pouze 10 měsíců. Hlavní rozdíl je, že řada meat&biscuit je vyrobena pouze z čerstvých surovin a řada Original z mouček.

 

Všechny suroviny použité v krmivech Magnusson jsou švédského původu, což je velmi důležité pro kvalitu krmiva. Magnusson obdržel mezinárodní certifikát jakosti KRAV pro kvalitu použitých surovin.

 

Magnusson propočítal vhodné dávkování pro každé plemeno tak, aby regulovalo příjem kalorií a bylo vhodné pro malá, střední, či velká plemena. Doporučujeme krmivo Magnusson velkým a obřím plemenům, jelikož krmiva meat&biscuit nebobtnají a snižují tím riziko torze žaludku.

 

Filozofie zakladatele společnosti Petera Magnussona je vyrábět kvalitní krmivo za přiměřenou cenu tím nejšetrnějším způsobem, jak ke krmivu, tak k životnímu prostředí. Zakoupením krmiva šetříte životní prostředí, protože k výrobě se využívají pouze energie z vodních zdrojů a všechny obaly jsou recyklovatelné.

 

 

Zpracování


MAGNUSSON Petfood je jediná společnost ve Skandinávii a jedna z mála na světě, která zpracovává krmivo v ,“horkovzdušných troubách“ za nízkých teplot po dobu cca. 45minut/100kg. Takto zpracované krmivo je časově náročné a proto společnost vyrobí pouze 2-3 tisíce tun ročně, oproti konkurenčním výrobcům, kteří pomocí extruze trvající 2-3 minuty/100kg vyrobí 30-60 tisíc tun za rok.

 

Tato technologie výroby zachovává přirozené vlastnosti surovin a garantuje, že všechny přírodní vitamíny, minerály a ostatní bioaktivní látky zůstanou k dispozici ve své původní podobě a v celém původním spektru v organismu psa. Tento proces nezatěžuje trávicí soustavu psa, napomáhá k lepší stravitelnosti a zachovává přírodní chuť a vůni. V krmivu se nepoužívají žádné potravinářské ani tukové nástřiky pro zlepšení chuti, ani CHEMICKÉ (umělé) vitamíny, doplňky či konzervanty. Díky tomu má krmivo MAGNUSSON menší trvanlivost 8-10měsíců.

 

 

Suroviny

 

Ječmen 

  • Pro svůj vysoký obsah chlorofylu a velkého množství aktivních enzymů je ideálním prostředkem pro nastartování detoxikace organismu psa.
  • Dále obsah antioxidantů zpomaluje buněčné stárnutí, podporuje trávení a peristaltikum.
  • Ječmen hraje důležitou roli v posílení imunitního systému, napomáhá k rovnováze organismu psa a podporuje léčbu kožních onemocnění.

 

Celozrnná pšeničná mouka 

  •  rozdíl mezi celozrnnou pšeničnou moukou a klasickou běžně používanou moukou je ten, že pšeničná mouka obsahuje pouze endospern, který obsahuje hlavně lepek, škrob a málo živin.

 

Celé zrno pšenice obsahuje 3 části

  • obal neboli otruby - jsou zdrojem prospěšné vlákniny, obsahují i většinu kyseliny fytinové a minerální látky (fosfor, draslík, mangan, železo, vápník a hořčík)
  • moučné jádro neboli endospern - obsahuje nejvíce bílkovin, škrob a málo živin
  • klíček neboli zárodek - obsahuje zejména zdravé tuky, tzv. nenasycené mastné kyseliny
    a v nich rozpuštěné vitamíny. Klíček obsahuje velmi kvalitní bílkoviny,
    vitamíny E,B, B1, B6 a enzymy.
     

Za studena lisovaný řepkový olej 

  • olej je velmi vysokým zdrojem kyseliny alfa-linolenové (Omega3 mastné kyseliny), vitamínů, zejména vitamínu E a dalších důležitých živin.
  • Za studena lisované oleje se šetrně lisují bez vysokých teplot a další nutné rafinace. Pro chuť oleje jsou velmi důležité přírodní aromatické látky, které v oleji zůstanou právě jen při lisování za studena.
     

Pivovarské kvasnice

  • obsahují vitamíny skupiny B, bílkoviny, minerály a stopové prvky.
  • Podílejí se na látkové výměně proteinů, tuků a uhlohydrátů a jsou zdrojem vysoce stravitelných bílkovin a dalších biologicky účinných látek, nejsou kontaminovány hormony, antibiotiky a jinými škodlivými látkami, podléhají nejpřísnějším kritériím ekologického zemědělství.

 

Certifikační orgán kontroly jakosti KRAV

  • hnutí ekologického zemědělství, která dbá na kvalitu surovin bez chemických pesticidů, hnojiv a geneticky modifikovaných organismů. Přispívá ke zvýšení rozmanitosti ve volné přírodě. A zároveň organizace sdružuje zemědělce, vědce, pedagogy z téměř všech zemí světa. Mezinárodní federace KRAV udělila certifikát jakosti i společnosti MAGNUSSON Petfood.
     

 

Každému chovateli a majiteli psa musí být jasné, že malá rodinná společnost, která dbá na kvalitu vstupních i výstupních surovin a hlavně ji záleží na kvalitním zpracování krmiva, nehledě na menší množství výroby, se nedá srovnávat s obřími výrobci, kteří chrlí desetitisíce a statisíce tun ročně jen pro ZISK a uspokojení poptávky. Těmto výrobcům a majitelům společností, kteří ve většině případů psa ani neměli, chybí láska ke zvířatům, nikoli k penězům.